Povodeň v Bratislave

Povodeň v Bratislave

Fotoreportáž z centra Bratislavy.  /  Srnec Karol / 18.09.2024 / 06:55

Po niekoľkých dňoch „domáceho väzenia“ spôsobeného výdatným dažďom a silným vetrom, sledujúc znepokojivé správy, hlavne z Česka, som sa išiel pozrieť na to, ako to vyzerá s Dunajom. Samozrejme som si zobral fotoaparát. Bola to možnosť vyskúšať Fujifilm X-T50, ktorý mám na testovanie.

Ako je tomu zvykom, kým nie je najhoršie, sú povodne v Bratislave predovšetkým divadlom. Na mostoch a nábrežiach stretnete množstvo zvedavcov, dokumentujúcich povodeň všetkým, čo dokáže fotiť a nakrúcať..

 

Na Starom moste.

 

Aj keď sa Dunaj rozlial na Tyršovom nábreží, pred Euroveou a na Fajnorovom nábreží, Starému mestu zatiaľ katastrófa nehrozí, aj keď Dunaj dosiahol nové maximum 980 cm.  To sa ale nedá povedať o Devíne a vytopený je aj kamarát Bear. Toto nebolo moje prvé fotografovanie povodne v Bratislave, vlastne mám nafotené všetky veľké povodne, odkedy som začal serióznejšie fotografovať. V Pro.Laike sme sa dokonca pripravovali na vytopenie, kedy Dunaju chýbal už len meter, aby sa prelial do Starého mesta.

 

Petržalská strana Dunaja.

Nábrežie medzi Starým mostom amostom SNP.

Sklad č. 7 pri Eurovea jeuž pod vodou.

Panoráma Starého mesta.

Svojú prvú povodeň som fotografoval ešte na čiernobiely film. Ako reakciu na túto spomienku so fotografie upravil čiernobielo a naviac som im pridal efekt filmového zrna a rámček, aby vyzerali ako tie spred rokov.

 

Fujifilm X-T50 v ponuke obchodu Pro.Laika

Zakúpením techniky v obchode Pro.Laika podporíte tvorbu obsahu portálu fotoma.sk. Ďakujeme.

Povodeň v Bratislave
5 5 with 1
 
počet hodnotení: 1

Komentáre

Pre pridanie komentára sa musíte prihlásiť...